advertentie
Home > Autonieuws > Stinger lanceert de Card
Stinger - CARROS Autonieuws
advertentie
advertentie

STINGER LANCEERT DE CARD

07-09-09 - Stinger, fabrikant van zo ongeveer de enige betrouwbare radar- en laseralarmering voor automobilisten, lanceert deze maand de ‘Card’
De volledig in Nederland ontwikkelde en gebouwde Stinger ‘Card’ doet zijn naam eer aan, want het apparaat heeft daadwerkelijk het formaat van een credit card. Desondanks kan de Card met gps-module vrijwel hetzelfde als het non-plus-ultra in detectieland: de Stinger DSI.
Vrijwel alle functionaliteiten
Het enige dat de koper van een Stinger Card ten opzichte van de Stinger DSI moet ontberen, is de functie RitRegistratie, waarmee de privé- en zakelijke ritten kunnen worden geregistreerd. Verder zitten alle bekende Stinger-features in de Card: Spotlist Alarmering (waarschuwingen voor de vaste flitslocaties), Trajectcontrole Alarmering, Laser Alarmering (een module, meerprijs), Laser Shield (idem), radar-alarmering (mobiele flitsers), Safety Signals (waarschuwingen voor veiligheidssignalen) en Police Check, waarmee u geholpen bent indien u onterecht geflitst zou zijn.
B&O-achtige kaart
Los van dit alles is de Stinger Card een bijna B&O-fraai vormgegeven ‘credit card’, die in een ergens in het dashboard of tegen het plafond ingebouwde sleuf kan worden geplaatst. Inbouwtijd: vergelijkbaar met die van de Stinger DSI, reken op een uur drie.
Aanzienlijk goedkoper
Het mooiste nieuws moet nog komen: kost de Stinger DSI circa 1.700 euro, de nieuwe Stinger Card gaat de deur uit voor net geen 1.000 euro, exclusief inbouw. Wie al dan niet rondom beschut en bestand wil zijn tegen laserguns dient daarvoor modules aan te schaffen, maar dat is bij de DSI ook zo.
Legaal of niet legaal?
Veel landen binnen de EU hebben hun eigen regelgeving betreffende het waarschuwen voor – en omgaan met – snelheidscontroles. Stinger heeft het in dit verband over een “lappendeken aan regelgeving”. Vanuit dit oogpunt levert Stinger de nieuwe ‘Card’ in Nederland in een versie die niet geschikt is voor radar- en laseralarmering. Alleen is de software daarvoor binnen seconden te downloaden via www.stinger.com. Daarom is de optionele PC interface een nuttige extra. De betreffende software is ook weer met een druk op de knop te verwijderen.
Niet te detecteren
De andere functionaliteiten, inclusief het waarschuwen voor vaste flitslocaties, zijn volledig legaal. Stinger haast zich te melden dat de DSI en de nieuwe Card niet te detecteren zijn door de politie, omdat de fabrikant gebruik maakt van een andersoortige, uiterst geavanceerde antenne. Bovendien is de Card toekomstbestendig: nieuwe hardware kan er gewoon ‘bijgeklikt’ worden.
Aanbevolen artikelen
Stinger - CARROS Autonieuws
Stinger - CARROS Autonieuws
Toevoegen aan account:
Toevoegen aan: Del.icio.us Toevoegen aan: StumbleUpon Toevoegen aan: Yahoo Toevoegen aan: Google Toevoegen aan: Facebook Toevoegen aan: Twitter
Dit is een bericht van carros.nl
Geschreven door: de CARROS redactie
::
CARROS - PRIJSVRAGEN
Nieuwe vleugel verdeelt F1-wereld
CARROS - AUTONIEUWS
Steeds meer CARROS iPad apps
CARROS - REPORTAGES
Cadillac
CARROS - AUTOMERKEN
Guldens
CARROS - COLUMNS
Ascari Ecosse
CARROS - RIJ-IMPRESSIES
Baanbrekers in InCar-Video entertainment
CARROS - SPECIALS
Copyright © 1996 - 2009 CARROS Magazine. Alle Rechten voorbehouden. Disclaimer